15. desember

Kulden fortsetter, det er rim på trær og busker ute. Inne ønsker vi oss varme og juleduft. Hva med å sette av tid til å bake sitron- og ingefærdrømmer? Bak dagens luke finner du oppskriften..

Man tager:

125 g meierismør
2,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
1 ts hjortetakksalt
4 ts malt ingefær
Skallet av 1 sitron

 

Slik gjør man:

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og rør det i smørkremen.
  3. Del deigen i 4 like store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
  4. Stek sitron- og ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist.