Opplevelser

Hallo, opp ned

Om du så bare skal på én kunstutstilling denne høsten, så skal du gå på Museet for samtidskunst og oppleve Tori Wrånes’ ”Hot pocket”. Men det haster: 3. september er det Finissage.

Kvinner på sokkel: Hønse-Lovisa

I vår serie “Kvinner på sokkel” holdt vi på fullstendig å glemme Hønse-Lovisa. Hun er formet av skulptøren Nina Sundbye og står på Sagene i Oslo.

Selskap i Sigrid Undsets have

Det er ikke bare litteraturen som blomstrer på Lillehammer denne uken. Søndag inviteres det til hagefest på Sigrid Undsets hjem på Bjerkebæk med Tove Nilsen som æresgjest.

Til fots til Peer Gynt-spelet

I august kan du vandre Pilegrimsleden til Gålå før du benker deg til årets Peer-Gynt-spel. Det er Camino Walks som inviterer til dette.

Norsk Litteraturfestival

Sigrid Undset-dagene på Lillehammer arrangeres i år fra 30. mai til 4. juni. Bildet viser Bjerkebæk, hvor Undset bodde alle årene på Lillehammer. Verdt et besøk!

Styr og stell med stauder

Nå er det snart klart for hagestell. Frosten har allerede tatt knekken på noen av de nyplantede sommerblomstene, men vi har stor tro på de nyplantede løytnantshjertene. Det er nemlig stauder.

Hurra for 17. mai!

Vi lader opp til nasjonaldagen i regn og blåst, mens vi uansett sender salig Henrik Wergeland som vitterlig er 17. mai-feiringens far en vennlig tanke. Ikke visste vi at han hadde laget et dikt til eggedosisens pris, men her er den!

Tid for en klassiker?

Iiiik . . . I påsken ble damene.no hacket! Men vi er tilbake, og vi slår et slag for leselyst og gamle klassikere nå når solen snart tar tak og vi kan sitte ute i det grønne med en bok.

Eventyrlig edelt i stener og metall

Med stener som lidenskap er Torill Isachsen opptatt av å skape smykker med særpreg som med tiden kan bli arvesmykker. Du finner henne i et lite verksted/butikk ved Vestkanttorget i Oslo.

22. desember

Ikke en julekalender uten Prøysen… I dag gir damene.no deg en titt på den aller første Prøysen-kolleksjonen fra Edel Design. Den kan absolutt passe for gærne jinter. Har du tid og lyst kan du dra krakken bortåt glaset på Prøysenhuset i dag også.