Bislet Bok anbefaler Jan E. Hansen

Bislet Bok anbefaler en bok de har på tilbudsbordet nå, spesialpris kr 99,-: “Med ett ben på jorden” av Jan E. Hansen. En vemodig fortelling, men også velment og vittig.

Facebook
Instagram


Jan E. Hansen er kjent for mange som journalist, forfatter og kulturredaktør i Aftenposten. I flere år har han også livnært seg som omvandrende cicerone (veileder/guide) i Italia og Roma.

Men i 2011 måtte han amputere et ben. I denne boka forteller Hansen om sitt tap, men også om det han fortsatt har: venner, et hjem i Roma og evnen til å formidle.
En vemodig fortelling, men også velment og vittig.

Fra norli.no: “I desember 2011 ble Jan E. Hansen kjørt i ambulanse til Fatebene Fratelli-hospitalet, det katolske sykehuset på Tiberøya som han utallige ganger hadde foredratt om for nordmenn på besøk i byen. Da han våknet av narkosen var det høyre benet amputert over kneet.

Han skulle aldri mer gå i Romas gater. Han hadde mistet et ben – og et levebrød. Men han hadde ikke mistet det vesentligste: språket.

Det opplevdes som et større tap da også fingrene sviktet i polynevropati sommeren 2013. Skribenten kunne ikke lenger skrive annet enn for hånd. Denne erindringsboken er derfor skrevet på den gamle måten. Med forbløffende språklig overskudd, humor og sarkasmer, men også i takknemlighet, skildres den avgrunnsdype kulturforskjellen mellom det italienske og norske helseregimet.”

Jan E. Hansen: “Med ett ben på jorden”
Norli