Leselyst

Forrykende om Olav

“Hvitekvist. Om Olav Haraldsson og hans tid” av Tore Skeie. Forfatteren tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongerike Norge var i støpeskjeen.

Hurra for Bokåret 2019

Gikk du glipp av Den Nasjonale Høytlesingsdagen? Kulturministeren åpnet Bokåret 2019 på Nasjonalbiblioteket 19. januar, og sannsynligvis gikk dette mange hus forbi. Men det er fortsatt mange dager igjen.

Bra bok

Bokhandlerprisen 2018 gikk til Simon Stranger for boken «Leksikon om Lys og mørke». Vel fortjent, mener damene.no som ikke greide å legge boken fra seg. Det er lenge siden vi har lest en så velskrevet roman.

Ravel-biografi

Her kommer årets siste anbefaling. En veldig fin liten bok, utgitt på Bokvennen forlag. Boken er anbefalt av Bislet Bok.

14. desember

“Tilbake til Lemberg» av Philippe Sands er en spennende, interessant og gripende historie. Boka fikk helt fortjent prisen “Årets sakprosabok” i Storbritannia i 2017.

Ny bok

Bislet Bok anbefaler romanen “Arr” av en islandsk forfatter, som ble tildelt Nordisk Råds Litteraturpris 2018. Verdt å lese!

Saturns ringer

Månedens anbefaling fra Bislet Bok er av W.G. Sebald. Han oppnådde en sterk posisjon både i Tyskland, sitt opprinnelige hjemland, og i England, der han bodde fra 1960-årene, før han døde i en ulykke i 2001.

Sensommerlesing

Fortsett sommeren med tre bøker om menneskers liv dominert av harde vilkår; som fiskere på havet, postmenn over fjell og vidder og bønder på avsidesliggende gårder.

Den vakreste boken i sommer

Sommerboken er en lys og alvorlig bok.  Mest av alt er den en kjærlighetsbok; kjærligheten til en øy, kjærligheten til havet, til vinden, til meitemarken, til jorda og livet, til sommeren . . .

To bøker i mai

Denne måneden vil vi anbefale hele to romaner, begge av den amerikanske forfatteren William Maxwell (1908-2000), og begge fantastiske!