5. desember

Dagens luke er en tidligere kalenderkjenning. Rosenkål er også kalt julens rose. Mandler, tyttebær og bacon løfter rosenkålen til et nytt nivå!

Rosenkålsalat med tyttebær:

500 g rosenkål
1 pk bacon
1 rødløk
1 dl ferske eller frosne tyttebær
100 g mandler
olje til steking

Skjær opp bacon i små biter og stek dem gylne og sprø i en panne.
Sett bacon til side, men spar på fettet.
Rens rosenkål og del de store i to eller fire deler. Stek dem gylne i baconfettet.
Kutt rødløk i båter eller skiver og la dem steke med på slutten.
Rist mandler i litt olje og salt.
Bland sammen rosenkål, bacon, løk, mandler og tyttebær.
Serveres lun som tilbehør til fisk, vilt eller som selvstendig rett med potetstappe til.

Anbefales på det varmeste, damene.no har servert denne salaten i adventsmiddag med stort hell.

Nam, nam…….