18. desember

Er du lei av surkål, rødkål, grønnkål og kinakål? De har vi et bra alternativ i dagens luke. Rosenkål er også kalt julens rose. Med tyttebær og mandler blir det ekstra julete!

 

Rosenkålsalat med tyttebær:

500 g rosenkål
1 pk bacon
1 rødløk
1 dl ferske eller frosne tyttebær
100 g mandler
olje til steking

Skjær opp bacon i små biter og stek dem gylne og sprø i en panne.
Sett bacon til side, men spar på fettet.
Rens rosenkål og del de store i to eller fire deler. Stek dem gylne i baconfettet.
Kutt rødløk i båter eller skiver og la dem steke med på slutten.
Rist mandler i litt olje og salt.
Bland sammen rosenkål, bacon, løk, mandler og tyttebær.
Serveres lun som tilbehør til annen julemat eller som selvstendig rett med potetstappe til.

Lykke til!!