Kultur

Reiselyst mellom to permer

Påske behøver ikke handle bare om krim. Bislet Bok anbefaler “de reisendes bibel” fra 1950-tallet. “Bruken av verden” er varm og optimistisk, med en poetisk og munter grunntone.

Hurra for barneboken

I dag 2. april er det den internasjonale barnebokdagen, datoen for selveste HC Andersens fødselsdag. Dette må være den beste inspirasjon til å finne seg et barn å lese for!

Hurra for 8. mars!

I dag er det den internasjonale kvinnedagen! Blant alle arrangementer anbefaler vi Kunst og kvinnekamp i Kulturkirken Jakob i Oslo der flotte kvinner spør i Jeanne d’Arcs ånd: Hva er du og dine medsøstre villige til å sloss for anno 2019?

Forrykende om Olav

“Hvitekvist. Om Olav Haraldsson og hans tid” av Tore Skeie. Forfatteren tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongerike Norge var i støpeskjeen.

Hurra for Bokåret 2019

Gikk du glipp av Den Nasjonale Høytlesingsdagen? Kulturministeren åpnet Bokåret 2019 på Nasjonalbiblioteket 19. januar, og sannsynligvis gikk dette mange hus forbi. Men det er fortsatt mange dager igjen.

Bra bok

Bokhandlerprisen 2018 gikk til Simon Stranger for boken «Leksikon om Lys og mørke». Vel fortjent, mener damene.no som ikke greide å legge boken fra seg. Det er lenge siden vi har lest en så velskrevet roman.

24. desember

Vi åpner siste luke i julekalenderen, og finner en vakker liten fortelling av Alf Prøysen om tilgivelse. Med den ønsker vi alle en Gledelig Jul.

23. desember

I dag er dagen før dagen, og vi tenner fire lys på adventstaken. Inger Hagerup sine fine vers – Advent – lyser i mørket.

22. desember

I dagens luke er en sang om medmenneskelighet. Ute står himmelen i brann, trærne er pyntet i hvit frost. Vakkert, vakkert … Men husk: det er også noen som fryser der ute!

21. desember

Sangen «Rudolph, the Red-Nosed Reindeer» er skrevet av Johnny Marks, basert på historien om Rudolph, publisert av Montgomery Ward Company. Kilden vår er Wikipedia – denne gangen på nynorsk!