19. desember

I dagens luke er det litt søtt og kliss, med deilig sjokolade over. Hjemmelagde marengs er en variant for de som liker ekstra søtsaker i disse førjulstider!

Sjokolademarengs – intet mindre

4 eggeplommer
en klype salt
2,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss maisenna
1 ts sitronsaft eller god balsamicoeddik

V1 ss kakao
50 g mørk sjokolade
50 g melkesjokolade

Forvarm ovenen til 225 grader. visp eggehvitter og salt til et hvitt skum, lenge….  Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp til røren er seig og luftig, og alt sukkeret er oppløst.
Rør forsiktig inn maisenna, vaniljesukker og sitronsaft.

Bruk stor skje og lag hauger med marengs på et stekebrett med bakepapir. De vokser i størrelse, så husk avstand mellom.
Smelt sjokoladen på svak varme over vannbad, og hell over marengsen i en tynn stråle.

Sett stekeplaten i ovnen, og senk til 125 grader. Stek i 60 minutter og skru av ovnen. La marengsen stå i ovnen til den er blitt kald. Om du vil kan du helle over litt ekstra sjokolade når de er blitt kalde.

Lykke til!!