Helse

Vårkveld i mars

Solen tiner grovkornet snø, og vips – neste dag – titter små spirer opp. Kalenderen roper vår, sjelen drømmer vår, og solen kommer og går.

Give and take

Ukens gjest – Catherine Lemaréchal. Adam Grant er forfatter av boken “Give and take”, og et av hans budskap er: Giving is both powerful and dangerous. Hva mener han med det?

Snø og zen

Endelig kom skiføret – og det nesten rett utenfor stuedøren. Det var i grevens tid! Det er mer livsglede i noen stavtak på blåføre enn de fleste andre steder.

Vi vet for lite om kvinners helse

En ny rapport viser at medisinsk kunnskap om kvinners helse er mangelfull. Pasienter, pårørende og helsepersonell trenger et kunnskapsløft om kvinnehelse for å unngå forskjellsbehandling.

De fem tibetanske ritene

Nyttårsforsetter er ut – vi tenker heller langsiktig sunnhet og helse. Start det nye året med de fem Tibetanske Ritene. Er du heldig får du ungdommen tilbake!

19. desember

I dagens luke er det litt søtt og kliss, med deilig sjokolade over. Hjemmelagde marengs er en variant for de som liker ekstra søtsaker i disse førjulstider!

16. desember

3. søndag i advent er her allerede, og det er jammen ikke mange dagene igjen til jul. Vi tenner tre lys i dagens luke – for lengsel, håp og glede.

Melisdryss i hovedstaden

I pur glede over at det er hvite snøfnugg i luften i dag, tyr vi til NRK Super og Fantorangen – tro det eller ei. Det blir så mye lysere og hyggeligere når vinter er som vinter bør være – hvit!

Fransk fredagssuppe

Fredagssuppe, hverdagssuppe eller festsuppe – finn frem løken og de ildfaste suppebollene. Vi slår et slag for god gammeldags løksuppe!

Tid for supper

Høsten skrider frem med de mest fantastiske farger vi kan huske her til lands. Det er igjen fredag og vi anbefaler ny suppe for helgen – denne gang jordskokksuppe….. nam, nam!